Wat is metaal / werktuigbouwkunde?
Wil jij werken in de [petro]chemie, constructiebedrijven, scheepswerven, apparatenbouwers. Via ons kan je worden opgeleid tot pijpfitter, lasser, constructiebankwerker en richting machine onderhoud. Ook mechatronica, rotating en tekenaar werkvoorbereider behoren tot de mogelijkheden.

“De metaal” is een zeer breed. Bijna alle constructies, installaties en fabrieken zijn opgebouwd uit staal. Staalconstructies, schepen, leidingstelsels, machines met draaiende delen, overal kom je het tegen.

Salaris:
Een Werktuigbouwkundige in Nederland verdient gemiddeld € 3.285 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.795 (laag) tot € 3.780 (hoog).

Gebaseerd op 10.310 salarissen van Werkzoeken.nl o.b.v. 40 uur p/w, bijgewerkt: 27 juli 2022

Praktijkvoorbeeld
Een portaalkraan is een voorbeeld van een product waar lassers, constructiewerkers en onderhoudsmonteurs aan werken. Voor de productie van onderdelen en samenbouw zijn lassers en constructiewerkers nodig. Bij het afstellen op de uiteindelijke kraanbaan en onderhoud kunnen de onderhoudsmonteurs aan de bak.

Wat ga je leren van metaal / werktuigbouwkunde?
Tijdens je opleiding leer je allerlei manieren van metaalbewerking zoals slijpen, boren, snijbranden, uitlijnen, stellen, lassen. Afhankelijk van de gekozen richting zal je je verder specialiseren als lasser, als pijpfitter, als constructiewerker of richting machine-onderhoud.

Wat ga je worden?
De opleidingen in de metaaltechniek brengen je tot functies als  lasserpijpfitter /  fitter, fotolasser,  constructiewerker of  onderhoudstechnicus. Of je gaat de breedte in via de  mechatronica. Natuurlijk is de  opleiding maintenance een hele uitdagende mogelijkheid.

Doorleren of een extra cursus volgen kan via ons in de:
mechatronica

maintaince
Basislasser
Allround lasser
Pijpenbewerker
Allround pijpenbewerker
Constructiewerker
Allround constructiewerkerMonteur service en onderhoud installaties en systemen
Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw
Technicus service en onderhoud werktuigbouw
Technisch tekenaar
Tekenaar constructeur
Werkvoorbereider fabricage

Is metaal / werktuigbouwkunde niets voor jou? Kies dan een andere opleiding.